Старт на Националната кампания „10 причини младите хора да останат в България“

В Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт 17 май  в Плевен министърът на младежта и спорта Радостин Василев даде старт на националната кампания „10 причини младите хора да останат в България“.

В рамките на събитието с почетна значка на Министерството на младежта и спорта и грамота бяха наградени 10 талантливи деца от Плевен – изявени таланти, които имат постижения в областта на спорта, изкуствата и науката.

Отличени бяха състезателите Альоша Илиев (борба), Ивелин Николаев (футбол), Симона Маринова (плуване), лауреатите от национални и международни олимпиади Ванеса Средкова (испански език), Гергана Савчева (испански език), Крум Александров (физика и химия), Михаил Банков (физика, астрономия, информатика, математика и лингвистика), художничките Виктория Иванова и Лилия Янкова, както и певицата Стефани Славчева, която има богата колекция от медали от престижни певчески национални и международни конкурси.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев съобщи голяма и дългоочаквана новина за малките и големите граждани на Плевен – градът ще има нова, многофункционална, спортна зала!

Плевен е моят роден град, аз съм израснал тук. Днес съм изключително възхитен да видя тези млади хора. Знам колко е трудно да си треньор, да си възпитател, да си родител на едно младо дете, което няма къде да тренира. Моята цел е да давам посоката. Тя е в масовия спорт, а средствата на държавата да отиват за спортна инфраструктура за децата, заяви Василев.

Кампанията “10 причини младите да останат в България” ще продължи и в други градове на страната, за да бъдат представени постиженията на онези млади българи, които с резултатите си носят повод за гордост на цялата нация.

Back to top button