143 години от Освобождението на България

С поднасяне на цветя на паметниците на загиналите за свободата на България днес, в деня на Националния празник-3 март, в град Левски изразиха своята почит към загиналите за свободата на България.

Това е най-големия празник на България, споделиха жители на град Левски. Това е едно начало за което са дали живота си хиляди знайни и незнайни герои, една жадувана Свобода с която сме горди и нужно да пазим.

Кметът на Община Левски -Любка Александрова, зам. кмета Кольо Домеников, общински съветници , дейци на просветата и културата, граждани почетоха празника докоснал най-светлата струна в духовната ни същност.

Възстановка на последното сражение и гибелта на Хаджи Димитър направиха в село Козар Белене в деня на  Националния ни празник .

На площада в селото оживя епичната битка и  духът на времето ,което писа историята на нашия народ и остави в сърцата спомена за героите, защото „Тоз ,който падне в бой за свобода ,той не умира…”Стихове на Ботев и песни  за свободата  и България огласиха площада.

В празничната програма организирана от кметство село Козар Белене и НЧ „Надежда1902” участваха деца от селото, Духовата музика , Женската  фолклорна група при НЧ „Надежда1902”със специалното участие на народната певица Латинка Петрова и част от сдружение „Традиция” гр.Ловеч.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button