144 безработни започват работа в област Плевен

144 безработни започват работа в област Плевен по Регионална програма за заетост 2021 г.

Към отговорно отношение и съвестно изпълнение на задълженията призова днес заместник областният управител Иван Петков назначените по Регионална програма за заетост 2021 г. работници, на които ще бъде поверена грижата по поддръжка на зоната след хотел „Кайлъка”, до язовир „Тотлебенов вал” в Защитена местност „Кайлъка”.

Основната цел на програмата е да допринесе за повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила, като  финансовите средства за изпълнение на предвидените дейности за областта възлизат на 553 847 лв. Срокът за реализация на предвидените дейности е от 01.06.2021 г. до 30.11.2021 г.

Общият брой работни места по Регионалната програма на област Плевен са 144 бр., в това число 78 броя работни места на пълен работен ден (8 часа),  34 броя работни места на непълен работен ден (6 часа) и  32 броя работни места на непълен работен ден (4 часа).

За реализиране на дейности по почистването и поддръжката на парк „Кайлъка” в зоната след хотел „Кайлъка”, до язовир „Тотлебенов вал” в областна администрация са назначени 5 човека, а 2 ще работят в сградата на администрацията.

Разпределението по общините в област Плевен е следното: Община Левски – 8 души, Община Плевен – 23, Община Белене – 12  /на 4 часов работен ден/, Община Гулянци – 9, Община Пордим – 8, Община Долна Митрополия – 8, Община Червен бряг – 24 /на 6 часов работен ден/, Община Долни Дъбник – 5, Община Никопол – 22 /2 души на 8 часов работен ден и 20 на 4 часов работен ден/, Община Искър – 10, Община Кнежа – 8 човека.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button