На 21 години е най-младият кандидат за депутат в област Плевен, най-възрастният е на 75

На 21 години е най-младият кандидат за народен представител в Плевенска област, а най-възрастният е на 75 години. Това съобщи за БТА Василка Митева, председател на Районната избирателна комисия /РИК/.
239 са регистрираните кандидати за депутати. Те ще се борят за 9 мандата от област Плевен.

Най-младият кандидат е от листата на ВМРО, а най-възрастният – от партия „Българска Социалдемокрация-Евролевица“, каза още Митева.

В РИК – Плевен листи с кандидати за народни представители са регистрирали 20 политически партии и 7 коалиции. Само с един кандидат е листата на ПП „Пряка демокрация“, а с по 18, т.е. пълна листа, са „Изправи се БГ! Ние идваме“, ВМРО и ГЕРБ – СДС, уточни председателят на РИК в Плевен.

На територията на област Плевен са регистрирани 374 секционни избирателни комисии с 3154 членове. Една част от секциите са със седем, а други са с по девет членове. До 19 октомври е срокът за назначаване на избирателните комисии. В област Плевен единствено в община Кнежа не е постигнато съгласие при проведени консултации за съставите на секционните комисии и те ще бъдат регистрирани служебно от РИК, уточни Митева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button