430 екипа на полицията ще помагат тази нощ на пътя

430 патрула на Пътна и Охранителна полиция тази вечер ще бъдат мобилизирани, за да се предотвратят инциденти по пътищата. Те ще патрулират с включени светлинни сигнали, за да обозначат опасните места. Това съобщи на брифинг в Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. В него участва и изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Към момента пътната обстановка в по-голямата част на страната е нормална, с изключение на Северозападна България. Там все още е тежка, заради продължаващия снеговалеж, но всички институции работят заедно за отстраняването на проблемите, заяви министърът. Той обобщи, че в рамките на днешния ден няма пътнотранспортни произшествия със загинали, има само едно, при което има леко ранен човек.

Екипите на АПИ са на терен и особено в Северозападна България се работи изключително активно. Към момента работят 251 машини, като има готовност да се включат и още, заяви изпълнителният директор на Агенцията Георги Терзийски. Те са снабдени с всички необходими материали и им е разпоредено да започнат с обработка срещу заледявания.

Министър Терзийски призова всички водачи на превозни средства да са особено внимателни, защото прогнозата е валежите да продължат до средата на седмицата, а след това се очаква рязко падане на температурите, което ще влоши нещата. Освен да тръгват добре подготвени на път – с добри гуми и заредени резервоари с незамръзващи стъклопочистващи препарати, водачите следва да са внимателни и към пешеходците, които в този сезон са особено уязвими.

Пътна полиция – Плевен с препоръки за безопасно пътуване в празничните дни

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button