50 години ДГ „Слънце”в град Левски пише история на съдби и събития 

На 18 ноември ДГ „Слънце”отбеляза тържествено юбилейната 50 годишнина с вълнуваща среща на учители ,директори, бивши колеги и възпитаници на детската градина. Директорът Виолета Панайотова и екипа  на детската градина  посрещна с радост  скъпи  гости  : кмета на Община Левски Любка Александрова, Петя Чолокова – гл.експерт „Образование, култура и спорт”, Пламен Парашкевов –директор на Дирекция „Градоустройство и архитектура”, Ваня Дочева-секретар на МКБППМН/Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни/, директорите на детската градина  Наталия Христанова и Катя Павлова, директори на детски градини и училища, учители, възпитаниците  на детската градина сред които  Татяна Йорданова, изтъкнат млад журналист от БНТ.

Вълнуваща среща на тези ,които писаха и пишат, с обич и професионализъм ,историята  на ДГ „Слънце”и в настоящето за да има бъдеще.

Мулти- медийна презентация за изминалите години и успехите на ДГ „Слънце”имаха възможност да видят всички гости на празника .

„Детска градина „Слънце”в град Левски е школа, знаково място преплело съдбите и творческия път на много поколения учители и деца. Това не е просто детска градина, това е дом на минало и настояще, на  мили спомени и взор към бъдещето…”каза в приветствието си директорът Виолета Панайотова  с благодарност  за  постигнатото през годините с обич  и  всеотдайност  към децата, днес дръзки мечтатели,будители, творци, спортисти, предприемачи.

Изключително емоционално бе връщането към мили спомени през изминалите години на Катя Павлова,учител и директор ,спомени   за  учители ,за волята за развитие и успехите .

С вълнение и удовлетворение  Наталия Христанова ,35 години директор на  ДГ „Слънце”, честити празника  с дълбока благодарност за всеотдайността, професионализма и обичта към децата на учителите и служителите, с благодарност към общинското ръководство в лицето на кмета Любка Александрова за уважението към  професията и подкрепата. Пожела на всички да продължат да пишат красивата история на детската градина за светло бъдеще с много успехи и безброй детски усмивки.

И сълзи белязаха празничната вечер, отбеляза кметът на Община Левски Любка Александрова, но това са сълзи на радост и благодарност, на щастие и удовлетворение , нещо естествено когато се чества такъв богат юбилей, богат на съдби, на децата на град Левски. Това са 50 години от историята на град Левски, от историята на хиляди деца родени в града и получили в детската градина първото си усещане за училище. В ДГ„Слънце”в град Левски това първо усещане помни  и кмета на общината Любка Александрова с учителките, грижовни като майки,  г-жа Павлова и г-жа Кръстева от първия випуск на детската градина.

Любка Александрова благодари от сърце за всеотдайността и за това ,че всички възпитаници са сякаш част от едно  семейство. В бюджета на общината са заложени 30 хил.лв. за обновяване на детската площадка в двора на детската градина, обяви кмета на общината и пожела колектива  и за напред да работи  за бъдещето ,защото призванието на всички за това е доказано във времето.

Младите,Татяна и Марио  се върнаха към мили спомени от най- хубавите ,детски години с благодарност за житейските уроци на  своите учители .

Инка, най-малката въпитаничка на детската градина спечелила в продължение на пет поредни години над 60 първи места в песенни конкурси за народни песни ,поздрави всички за празника.

Благодарствени   грамоти за подкрепата през годините за  реализирането на  общата цел –благоденствие и просперитет на децата и екипа от ДГ  „Слънце”връчи директора на детската градина Виолета Панайотова  на кмета на общината Любка Александрова, на Петя Чолокова-гл.експерт „Образовани ,култура и спорт”, Пламен Парашкевов – директор на Дирекция „Градоустройство и архитектура”, на директорите Катя Павлова и Наталия Христанова  за умелото управление, труда,  отговорността и любовта към децата.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button