60 000 цветя ще красят Разград през пролетта и лятото

60 000 цветя ще красят Разград през пролетта и лятото, съобщиха от общината. Първият етап от пикирането на разсади за пролетно-лятното зацветяване на града е завършил днес в базата на Общинското предприятие „Паркстрой“.

За няколко дни работниците са разсадили в контейнери повече от 28 000 растения, през следващата седмица ще се пикират още 30 000 растения.

Хилядите цветя от видовете бегония, тагетес, вербена, импатиенс, салвия, петуния, циния, целозия и цинерария ще бъдат засадени в зелените площи в града в края на април – началото на май.

Нов акцент в кампанията по зацветяване са конструкции, в които ще има предимно каскадни цветя. Закупени са 30 съоръжения, в които се поставят по повече от една саксии.

Единият вид, който е с форма на глобус побира 48 саксии. От тях ще се спускат от височина петунии, калдаръмчета, лобелия, мушката и нови за града видове като ипомея, каланхое, джеймсбритения, лобулария.

Ще бъдат обновени и вече познатите цветни фигури – ваза, кораб, пеперуди, палитра.

През следващата седмица работниците от общинското предприятие „Паркстрой“ ще попълнят и зацветените през есента терени там, където има измръзнали или унищожени теменужки и парички.

Back to top button