Антон Кутев подаде оставка

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство. Това съобщи самият той във Facebook. „Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев“, написа Кутев.

Ден преди това Корнелия Нинова го упрекна, че ангажира кабинета с „личната си позиция“ за нейната оставка като лидер на БСП. Кутев беше сред десетината знакови фигури от БСП, които поискаха оставката на Нинова заради изборните резултати.

Вчера той написа отново в профила си във Facebook: „Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано.“ Кутев уточнява, че искането на оставката на Нинова е направено в качеството му на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията.

Източник:
Плевен нюз
Проверете също
Close
Back to top button