Арт школа „Колорит“ получи най-високите отличия от международен фестивал в Битоля

Плевенската арт школа „Колорит“ е спечелила най-високите отличия на международния
фестивал „Малък Битолски Монмартър“ 2021, проведен в град Битоля, Северна Македония.

„Колорит“ е удостоена с наградите „Златна четка“ за колекцията си от творби и „Участник в международния пленер 2021“. Две деца са спечелили най-високата индивидуална награда – „Златна палитра“. Това са шестгодишната Радост Рангелова и деветгодишната Антония Христова.

„За мен като арт педагог е изключителна чест, че рисунките на двете ми ученички са носители на златно отличие“, коментира Ананиева. Те са били избрани сред близо 14 000 творби на деца от 39 страни като най-артистични и впечатляващи, и са включени в колекцията „Бисери на Малкия Битолски Монмартър“.
Пастелната рисунка „Моята котка“ на Радост е публикувана на корицата на юбилейния каталог на победителите, а творбата „Портрет на момиче с очила“ – сух пастел, е отпечатана на благодарствения диплом. „По този начин двете творби ще стигнат до наградените участници на фестивала по всички краища на света“, подчерта Ананиева.

Рисунките на плевенските деца красят рекламните плакати и транспарант на юбилейната международна изложба.

Още три отличия са присъдени на школа „Колорит“. „Диплом на победителя“ са получили Цветомир Маринов, на пет години, Радост Радославова, 6 г., и Александър Петров, 7 г.

„Международният арт форум в Битоля е сред най-престижните в света, а плевенската школа вече 25 години е сред победителите“, добави Майя Ананиева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button