Галерия „Арт Център“ представи тази вечер Коледния салон на плевенските художници

Галерията „Арт Център“ представи тази вечер Коледния салон на плевенските художници, с участието на 33-ма от най-изявените професионални автори в града с повече от 60 творби.

Изложбата бе открита от кмета Георг Спартански. Гордея се с плевенските художници, които биха били украшение за всеки един град, заяви той.

Показани са живопис, графика, акварел, скулптура, приложни изкуства на високо ниво – качествени творби, които доказват за пореден път нивото на групата на плевенските художници, отбеляза скулпторката Убавка Тончев, представител на Управителния съвет на СБХ-Плевен.

В експозицията привличат вниманието творби на Стилиян Атанасов – „Вечерна тераса“, на Хинко Хинков – „Зима“, на Убавка Тончев – „Ева“ и „Исус Вседържател“. Силна е изявата на Иван Велчев, Сашо Камбуров, Майя Ананиева, Николай Неделчев, Зоя Минева, Невелина Янакиева, Христо Атанасов и много други автори.

Деца от балетната школа при читалището „Съгласие 1869“ поздравиха творците с „Танц на снежинките“.
Изложбата украси всекидневието на плевенчани за Коледа и Нова година с добра енергия и празнично настроение, според ценители. В галерията се влиза с маска на лицето и зелен сертификат заради пандемията.

Back to top button