Благотворителна изложба за Медицинския университет за отстраняване щетите от пожара подготвя „Арт Център – Плевен“

Галерия „Арт Център – Плевен“ подготвя благотворителна изложба, с която се присъединява към дарителската кампания за възстановяване покрива на Медицинския университет, на който бяха нанесени сериозни щети при пожар неотдавна. Инициативата е на д-р Нели Стефанова, която ще се представи със своя фотографска изложба.

Авторката се изявява като фотограф с над 100 цветни фотоса, на които се виждат храмове, вълнуват зрителя с любопитни погледи към различни забележителности, с красиви пейзажи и многоцветни композиции, поясни Тончева. Целта на д-р Нели Стефанова не е да се представи като професионален фотограф, а да покаже, че всеки от нас може да допринесе за възстановяване на щетите, нанесени на университетската сграда, чрез своята благотворителност, коментира Тончева. По думите й фотосите ще могат да станат притежание на всеки от посетителите на изложбата, а събраните средства от закупените творби ще бъдат дарени на висшето училище. Благотворителността е морален акт, който е нужен като подкрепа на екипа на университета, допълни Светла Тончева. Колекцията е наречена „България е в малките ми дни“.

Фотографската експозиция ще бъде представена за първи път пред публика на 24 ноември /сряда/ от 17.30 часа.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button