Нови български пиеси се приемат за 11-тия Национален конкурс „Иван Радоев“ до 28 февруари

Седмица остава до изтичането на крайния срок за участие в 11-тия Национален конкурс за нова българска драматургия „Иван Радоев“, съобщиха организаторите.

Форумът традиционно се организира от Министерството на културата, Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Общината тази година е осигурила 5000 лева финансова подкрепа.

Престижното творческо състезание са печелили през годините Вичо Балабанов, Боян Папазов, Здрава Каменова и Калин Ангелов, Яна Добрева, Алек Попов и Диляна Манева, Пламен Дойнов и други автори.

Конкурсът е явен и в него могат да се състезават текстове за драматичен и за куклен театър. Пиесите не трябва да са поставяни на сцена или да са участвали в други конкурси за драматургия. Определени са три награди – Голямата за победителя ще бъде 2000 лева, а двете поощрения – по 500 лева, като едното ще бъде за куклена пиеса.

Пиесите се приемат до 28 февруари на e-mail: info@theatre-pleven.bg.
Националното жури ще обяви победителите и ще връчи наградите на 2 април в театър „Иван Радоев“.
Подробности има на сайта на Плевенския театър.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button