Проф. Румен Гечев в Плевен: Без „БСП за България“ няма как да се формира правителство на промяната

Днес в пресклуба на БТА проф. Румен Гечев, водач на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ за 15-ти МИР – Плевен, заяви: „Без „БСП за България“ няма как да се формира правителство на промяната“.

Той допълни, че промените трябва да са в посока на българските и общоевропейските ценности, без социални експерименти, а с институционални решения.

„Няма никакво съмнение, че след 14 ноември на БСП ще бъде възложена нелеката задача за формиране на правителство, в което водещи ще бъдат интересите на българския народ“, категоричен бе той.

„Продължаване строителството на АЕЦ „Белене“ не може да бъде обвързано с критериите от Маастрихт“, ясно заяви проф. Гечев в отговор на въпрос. Неизпълнението на АЕЦ „Белене“ означава да бъдат оставени в калта 3 млрд. лева. До Коледа се очаква ядрената енергия да бъде включена в критериите на ЕС като зелена енергия, което означава „ренесанс за ядрената енергия“, каза още той.

„АЕЦ „Белене“ е безалтернативен проект за решаване на енергийните проблеми на България“, категоричен бе проф. Гечев.

Доц. Георги Кючуков, който е трети в листата, обърна внимание на необходимостта от изграждането на нова здравна система с по-голяма регулаторна роля на държавата.

Вторият в листата, Стефан Бурджев призова за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

Биляна Грънчарова обърна внимание на необходимостта от реформа в съдебната система като подкрепи идеята за откриване на Апелативен съд в Плевен.

За социалните мерки в програмата на „БСП за България“ говори Ева Маринова, която подчерта, че проектът АЕЦ „Белене“ освен че би имал положително въздействие върху икономиката и енергетиката на страната, ще е и с голям социален ефект върху Плевенска област.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button