Чешма – символ на донорството ще има в Троян

По покана на Комисията по взаимодействието с неправителствени организации и жалбите на гражданите, кметът Донка Михайлова беше гост на официално събитие – изложба „Дари живот“, която беше открита на 23.01. в Народното събрание.

„Нека бъдем добри“ казаха Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът Михайлова в знак на благодарност за дарителския жест на депутати от всички парламентарни групи към общини от страната, сред които и Троян.

Изложбата е организирана съвместно с НПО „Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация“ – благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на донорството в страната. На събитието стартира кампания за набиране на средства за подпомагане изграждането на паметници-чешми на донора в няколко български града, сред които и град Троян.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button