Честит празник, Български лекари!

Днес, 19 октомври, е празник на българските лекари, денят на Св. Иван Рилски Чудотворец, покровител на българския народ, патрон на българските будители. Светията е извършвал множество чудеса, изцерявал е от тежки болести, помагал е на хора в нужда, затова е провъзгласен и за закрилник на българските медици.

Днес цялото ни общество има нужда от чудо – чудото на доброто, на вярата, на надеждата и любовта. Чудото, което всеки ден българските медици сътворяват в болниците и в кабинетите си, с цената на огромната преумора и изтощение, с цената дори на живота си.

Дълбока благодарност и поклон пред Вашата всеотдайност и саможертва! Пожелаваме ви от сърце да бъдете здрави, благословени и щастливи, и да не спирате да вършите чудеса всеки ден!

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button