Четири постановки в Плевен за националната инициатива подготвя „Нощ на театрите“ ДКТ „Иван Радоев“

Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ подготвя четири постановки в Плевен за участието си в националната инициатива „Нощ на театрите“, предвидена на 20 ноември, съобщиха от културния институт. Представленията ще преминат при спазване на противоепидемичните мерки, а билетите вече са пуснати в продажба.

Хитовата постановка на Явор Гърдев „Опашката“, която бе създадена по романа на Захари Карабашлиев, е един от акцентите в програмата на плевенската трупа в нощ, посветена на театралното изкуство.

Интересът на зрителите е привлечен от съвременната тема на продукцията, както и от силния актьорски състав – Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова и други. Началото е от 19.00 ч. Чрез инициативата „Пътуващ зрител“, подкрепена от хотел „Ростов“, за този спектакъл ангажират места почитатели на театъра от цялата страна.

Две представления се подготвят за децата в съботния ден. От 10.00 ч. ще бъде показан спектакълът „Безценното камъче“, създаден по българска народна приказка под режисурата на Ива Николова, а в 12.00 ч. на сцената ще излезе „Грозното пате“ по Андерсен във вариант на режисьорката Теодора Гълъбова.

В нощта на театрите ще бъде показана още една пиеса, която е считана от зрителите за провокация – „Човекът от Подолск“. Представлението, което ще започне от 22.00 часа, е създадено по творба на съвременния руски драматург Дмитрий Данилов от режисьора Васил Василев – директор на Плевенския театър, с участието на актьорите Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Сергей Константинов, Диана Ханджиева. Идеята е хората, които гледат, да бъдат провокирани да се замислят имат ли способност да откриват красивото около себе си.

Театърът в Плевен предоставя от днес възможност да се ангажират места за „Нощ на театрите“ чрез резервации /телефон 064-834-376/.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button