Спешно трябва да се поднови работата по изграждането на АЕЦ „Белене“, заяви Красимир Каракачанов

Спешно трябва да се поднови работата по изграждането на АЕЦ „Белене“. Това заяви днес в пресклуба на БТА в Плевен Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО-БНД.

Каракачанов очерта основните стъпки, според него, които трябва да се предприемат, за да може държавата да не изпадне в сериозна енергийна криза. По мнението му България трябва да се откаже от Зелената сделка. Той отбеляза, че през 2027 г. изтича „животът“ на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, а през 2029 г. – на Шести. „Това означава тотален фалит на икономиката и на държавата, скъп ток, режим, високи цени и увеличаване на емиграцията“, заяви Каракачанов.

Той смята, че трябва да се национализират енергоразпределителните дружества. На следващо място лидерът на ВМРО посочи, че трябва да се подготви изграждането на седми реактор в АЕЦ „Козлодуй“, както и да се направят постъпки за удължаване на живота на Пети и на Шести блок.

Каракачанов каза, че националният интерес трябва да бъде много ясно разграничен от ангажиментите на България към НАТО и ЕС, и да бъде обяснено, че изграждането на ядрена централа не противоречи на нашето членство.

Той коментира и темата за зеления сертификат, като според него основният потърпевш е средният и дребният бизнес. „Трябва да има повече протекционизъм в нашата икономика и защита на българския производител“, категоричен бе Каракачанов.

Според него усложнената обстановка в страната и високият ръст на заболели от COVID-19 е в резултат на ниския процент ваксинирани. „Президентът, премиерът и здравният министър трябваше да се ваксинират публично и да дадат личен пример“, смята Каракачанов.

На въпрос дали ще има редовно правителство след изборите, той заяви, че партиите трябва да се обединят около 5-6 важни приоритета и да се състави мандатно правителство за определен период от време. „Ако това не стане сега, ще има сериозно народно недоволство“, прогнозира Каракачанов.
Водачът на листата – д-р Калин Поповски, представи останалите кандидат-депутати в 15-ти МИР-Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button