Иван Христанов от „Продължаваме промяната“ в Плевен: Трябва да заличим разделението между Северна и Южна България

„Трябва да заличим разделението между Северна и Южна България“, заяви днес Иван Христанов, водач на листата с кандидати за народни представители на „Продължаваме промяната“ за 15-ти МИР – Плевен.

Според него един от най-големите проблеми на България е демографският. „За да върнем младите хора в България, ние имаме нуждата от няколко основни национални приоритета“, подчерта Христанов. На първо място той постави стопирането на корупцията и източването на публични средства от държавата. „Ако искаме да върнем предприемачите в България или просто хората, които искат да работят тук, трябва да спрем корупцията и теча на публичния ресурс“, допълни той.

Той добави, че сред приоритетите на „Продължаваме промяната“ е нормално функционираща здравна система с добре платени специалисти и приветливи болнични заведения.

„За да може да работи бизнесът, той трябва да бъде облекчен от административната тежест“, заяви още Христанов. Водачът на листата за 15-ти МИР-Плевен очерта и като приоритет достойният живот на възрастните хора, за които „ежедневието не е нормален живот, а оцеляване“.

Сред регионалните приоритети, по които ще работят от „Продължаваме промяната“, е утвърждаване на инфраструктурната свързаност на Плевен. Това включва изграждане на мост над река Дунав при Никопол, както и на тунела при Шипка.

Той подчерта, че в региона трябва да се възвърнат традициите в производството на плодове и зеленчуци, на трайни насаждения, като се осигурят възможности за напояване и геотермални източници на топлина.

Други проекти, по които ще работят от „Продължаваме промяната“, е изграждането на индустриален парк в Плевен и ВЕЦ при Никопол с плаващи турбини на река Дунав.

Христанов акцентира и върху нуждата от повишаване на образователната и професионалната квалификация на населението в областта, за да може бъдещи инвеститори да намират тук нужната им работна ръка и да развиват бизнеса си.

На пресконференцията бе представена листата с осем кандидати за депутати на „Продължаваме промяната“ за 15-ти МИР – Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button