„Държим АМ „Хемус“ да бъде построена“, каза Даниел Митов в Плевен

Днес в Пресклуба на БТА Даниел Митов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, заяви: „Държим АМ „Хемус“ да бъде построена“.

Той допълни, че „Хемус“ е проект от национално значение. „Икономиката се развива през инфраструктурата – където е пътят, летището, пристанището, там са хората, там е икономиката“, каза Митов.

„Изумен съм, че служебният кабинет имаше недалновидността да спре парите за строителството на АМ „Хемус“, коментира той. Според него проверките могат да се правят и по време на строителството. Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че непрекъснато се спекулира за дадените авансово пари за магистралата. Той обясни, че парите са дадени авансово, но срещу банкова гаранция, за да могат фирмите да закупят съответните материали.

Митов отбеляза, че спирането на инфраструктурното развитие на страната е огромен проблем.
„Ако изобщо се стигне до строеж на АЕЦ „Белене“, то това трябва да бъде правено със средства на държавата“, каза още той. Според него собствеността на бъдещата централа трябва да е българска, „да няма зависимости от североизток и да е с най-модерни и сигурни технологии“.

По повод дискусията за броенето на разписките от гласуване с машини, той коментира, че това ще гарантира честния вот и ще се елиминира възможността за опорочаване на изборния процес.
Според Митов през летните месеци е изгубено ценно време за ваксинацията на населението и сега отново се върви към пълен локдаун.

„Призовавам всички плевенчани да гласуват за проф. Герджиков и полк. Митева“, апелира зам.-председателят на ГЕРБ.

Той изрази надежда, че в следващия парламент ще бъде възстановен политическият диалог, за да се провежда цивилизован разговор по приоритети и политики за бъдещето на България и след това да се пристъпи към съставяне на редовен кабинет.

В пресконференцията участваха още водачът на листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен, Валери Лачовски и третата в листата Десислава Трифонова.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button