Десет двойки ще сключат брак на огледалната дата 22.02.2022 година в Плевен

Десет двойки са заявили желание да сключат граждански брак в Плевен на огледалната дата 22.02.2022 година. Това съобщи за БТА Виолета Хинкова, директор на Дирекция „Гражданска регистрация и обредни дейности“ към Община Плевен.

Интересът към датата е голям, като се има предвид, че от началото на годината сключените бракове са общо 35. Изглежда, че бъдещите младоженци разчитат датата, заключила в себе си шест двойки, да им донесе късмет.

Бракосъчетанията през утрешния ден ще се провеждат през половин час в малка ритуална зала, предназначена за делнични дни. Заедно с младоженците ще бъдат допускани само кумовете и фотограф. Възрастта на бъдещите младоженци е различна. Има двойки, които са по на 22-23 години и такива по на 42-43 г., каза още Хинкова.

Тя добави, че през миналата година над 400 са сключените бракове в община Плевен. През последните две години заради пандемията от COVID-19 не може да се каже, че е имало отлив на желаещите да кажат заветното „да“. Само през 2020 г. е отчетен лек спад. Някои двойки са отлагали датите на сключване на брак заради наложените ограничения, но в крайна сметка са се решавали да се врекат във вечна вярност, дори и без голямо сватбено тържество.

Виолета Хинкова си спомня, че своеобразен рекорд по сключени за един ден граждански бракове е поставен на 7.07.2007 г. в Плевен. Тогава 22 двойки са си казали „да“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button