Децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Българене с подаръци от българското училище „Буквар“в Германия

Истински празник за децата от ОУ „Христо Ботев” в село Българене се превърна получаването на подаръците пред коледната елха.

Румяна Мусакова – Шуберт, дъщеря на зам. председателя на дружество“Булгариенхилфе”, Цветанка Мусакова и нейният баща Веселин Мусаков, роден в с. Българене и възпитаник на училището, зарадваха децата в ОУ „Христо Ботев”на 10 декември.

Левски

Кметът на селото Йордан Дончев изрази радостта си от личната среща с гостите и от подкрепата за училището. Румяна Мусакова – Шуберт изрази радостта си, че въпреки усложнените обстоятелства в момента ще може лично да даде подготвените с много любов подаръци от приятелите на децата във Франкфурт, Германия.

Левски

За втори път децата в училището получават подаръци за Коледа, а желанието на дарителите е и в бъдеще да ги подкрепят. Директорката на българското училище Диана Стоименова е изплатила специално послание с поздравления и пожелания към българските деца.

В полученото дарение са участвали учители от българското училище, родители и деца, Гидо Шел и Цветанка Мусакова – съответно председател и заместник-председател на германското дружество, много негови членове, индивидуални дарители и 30 семейства от Ашафенбург, Франкфурт и Епенхайн в Германия, посочват от община Левски.

 

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button