Децата от Плевен от днес имат свое място да се учат да създават оригинални мартеници

Децата от Плевен от днес имат свое място да се учат да създават свои оригинални мартеници. Инициативата е на Регионалния исторически музей, съобщиха за БТА от културния институт.

Всяка година преди пролетните празници музейните специалисти от Плевен отделят много време на децата, които искат да се научат да създадат мартеници според българската традиция и обичаи. Малките майстори на символите на здравето и пролетта влизат в уникалната атмосфера на експозиция „Традиционен бит и култура“ на музея. Работилницата за мартеници отвори врати днес на това място при голям интерес и ще продължи да работи до 26 февруари, включително.

Желаещите да се включат в тази инициатива и да изработят своя мартеница за празника Баба Марта трябва да носят единствено ножица и игла, а материалите са осигурени от музея.

За да се избегна струпване на много деца, участниците предварително се записват /тел.0879 822 184/ в отдел „Етнография“.

Заниманията се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, уточниха от музея.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button