„Дни на планинската вода“ в Тетевен

На 11 юни в гр. Тетевен се състоя 12-то издание на „Дни на планинската вода“, което се организира от проф. д-р Игнат Игнатов със съдействието на Община Тетевен. Събитието се проведе на извор „Вежница“, намиращ се малко преди началото на гр. Тетевен.

Програмата на събитието включваше анализ на резултатите на шест планински извора, на които са поставени табели за физикохимичните свойства и ефекти върху здравето, както и представяне на анкета за отражение на „Дни на планинската вода” върху туризма в Община Тетевен. Анкетата е част от бъдеща научна статия с фотографии на планинските извори. Лектор бе Александър Игнатов. Събитието завърши с провеждането на футболна среща.

Мероприятието бе уважено от Борис Врабевски – зам. кмет на Община Тетевен и Стефан Стефанов – началник отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button