Двама от Плевен художници търсят пряк контакт с ценителите с новата галерия „ОМ“

В Плевен двама свободни художници търсят пряк контакт с ценителите на изящното изкуство със своята нова галерия „ОМ“. Огнян Кузманов и Милена Костуркова я откриват утре в идеалния център.

В условията на несвършващата пандемия, вместо да стоим в ателието, излизаме на свободния пазар, в търсене на хората, които обичат красотата, коментира Кузманов. Новото пространство за изкуство в Плевен се намира на ул.“Бъкстон“ 3 – на броени крачки от прочутите плевенски фонтани и Водна каскада.
Двамата професионални автори са двойка и в живота. Заедно те показват около 40 творби – портрети, пейзажи, абстрактна живопис, акварели, с които ще радват ценителите.

Творчеството на Огнян Кузманов е популярно не само у нас, но и в чужбина. Негови картини са притежание на галерии и колекционери във Франция, Словакия, Сърбия, Чехия, Германия, Норвегия, Швеция, Гърция, Турция, Белгия, САЩ и в други държави.

Художничката Милена Костуркова е от Пловдив, но от около осем години живее и твори в сърцето на Дунавската равнина – Плевен, а творбите й са ценени и представяни в различни галерии и частни колекции. Новата галерия „ОМ“ показва и нейна колекция с творби от Париж – градът, в който е рисувала многократно. Декоративни свещи, изработени от авторката, също са сред романтичните предложения към публиката.

Водосветът за новата плевенска галерия „ОМ“ ще бъде отслужен утре – 24 ноември, от 18.00 часа. Поради противоепидемичните мерки и ако времето позволява, вернисажът ще бъде на открито – пред галерията, поясни Огнян Кузманов.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button