Двама задържани за грабеж на възрастен човек в село Мечка

Служители на ПУ – Славяново и РУ – Пордим задържаха двама за грабеж на възрастен човек в село Мечка. 18-годишен и 15-годишен са заловени за часове след престъплението като селото е било блокирано от сили на полицията.

Активните оперативни действия са стартирали след сигнал на 11 декември в 03:17 часа от НССПЕЕН-112. Минути преди обаждането маскираните извършители, в съучастие и сговор, са влезнали при 78-годишен през незаключена входна врата в къщата му. След употреба на физическа сила са му отнели пари, кутии с цигари, дрехи, лична карта и мобилен телефон.

По време на извършения оглед в дворното място, на неосветена част в имота на пострадалия, са открити първоначално заявените мобилен телефон, лична карта и дрехи. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал. 1 от НК. Първоначално извършителите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На 12 декември с постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа и са приведени в ОЗ „Арести“ – Плевен. Продължават работа разследващ полицай и екип на РУ- Пордим.

Back to top button