Две деца от Плевен са носители на почетни медали от националния конкурс „Водата – извор на живот“

Две деца от Плевен са носители на почетни медали от националния конкурс „Водата – извор на живот“. Малките художници са възпитаници на артшкола „Колорит“, каза ръководителката й, художничката Майя Ананиева.

почетни медали

Тя уточни, че осемгодишната Дивна Обретенова и деветгодишната Теодора Ананиева са удостоени от журито на конкурса, който е проведен в Бургас и е бил посветен на Международния ден на водата – 22 март.

приказен свят на медузи

Двете плевенски момичета са рисували приказен свят на медузи, вълшебен танц на изящни водни обитатели с техниката на сухите пастели, поясни Ананиева. По думите й в състезанието са участвали близо 1000 деца и младежи от цялата страна на възраст от 6 до 18 години.

Организатори на творческото състезание са били Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Поради пандемията, националната изложба е представена онлайн.

водни обитатели

Автор:
Майя Ананиева
Източник:
АРТ школа „Колорит“
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button