Фестивал на старата градска песен „Романтика в Пордим”

Под патронажа на кмета на Община Пордим Детелин Василев за втора година се организира Фестивал на старата градска песен „Романтика в Пордим” – 19 юни /събота/, от 10:00 ч. в салона на НЧ „Иван Радоев 1907“, гр. Пордим.

Над 180 изпълнители се надпяваха в салона на Народно читалище „Иван Радоев -1907“ град Пордим на второто издание на фестивала на старата градска „Романтика в Пордим“. Песенният форум има за цел да популяризира жанра „стара градска песен” и да представи богатия репертоар на самодейните съставите при читалищата и клубове на пенсионера от всички краища на региона. Празникът бе открит от кмета на Общината Детелин Василев. „Благодаря ви, че ще ни дарите с глътка романтика и нежност в забързания делник”, обърна се към участниците господин Василев.
15 състава, два дуета и четирима индивидуални изпълнители се представиха пред пордимската публика. Фестивала имаше конкурсен характер и всички изпълнения бяха оценявани от професионално жури в състав : председател професор Кирил Костов , Галя Кокорска и Борислава Симеонова- музикални педагози в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ гр. Пордим.

Две читалища представиха ловешка община  на Фестивала на старата градска песен „Романтика в Пордим”, който се проведе на 19 юни 2021 г.  в салона на НЧ „Иван Радоев 1907“.

Това бяха Фолклорна група „Югла“ при НЧ „Пробуда 1926 г.“, село Йоглав, и Вокална група „Бодър дух“ при НЧ „Пробуда 1927 г.“, село Дренов.

Самодейците изпълниха успешно по две песни – стари шлагери, за което получиха сувенири и грамоти за участие и за добро представяне.

Специален поздрав за участниците във фестивала беше концертната програма на ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Пордим.

За всички присъстващи закриването на фестивала беше със специалното концертно участие на обичания фолклорен изпълнител Кирил Костов, който беше и председател на журито в конкурса.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button