Световен арт фестивал в Северна Македония удостои с престижни отличия школа „Колорит“ от Плевен

Световният арт фестивал „Малък Битолски Монмартър“, който се състоя за 40-ти път в Битоля, Северна Македония, удостои плевенската школа „Колорит“, с ръководител Майя Ананиева, с три големи награди, съобщиха от школата.

Едната е присъдена на цялата школа – „Златна четка“ за колекция. Две деца от „Колорит“ са удостоени с най-високата индивидуална награда на конкурса – „Златна палитра“ – Радост Рангелова /6г./ и Антония Христова /9г./.

Радост печели със своята рисунка „Моята котка“, а Антония – с творбата си „Портрет на момиче с очила“, изпълнени в техниката на сухите пастели. С „Диплом на победителя“ са отличени и Цветелин Маринов /5 г./ и Радост Радославова /6г./.

За творческото състезание са представени близо 14 000 творби на деца и младежи от 453 художествени школи и училища от 33 държави от различни континенти.

Световният детски форум в Битоля е считан за един от най-престижните в света, а плевенската школа вече 25 години е сред победителите, коментира художничката Майя Ананиева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button