Проведе се финалния кръг на Състезанието „Стъпала на знанието“

Финалния кръг на Състезанието „Стъпала на знанието- Български език и литература“ за ученици 5 – 12 клас, се проведе през месец май. Организира се по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Тестовете и темите за текстовете се разработват от Национална комисия. Учениците се състезават в два предварителни кръга. Във финалното състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература“ участват всички, които са показали максимален резултат (46-50 т.) в двата предварителни кръга. Финалният кръг се проведе на 10.05.2021 година и вече има протоколи с резултатите. За град Плевен учениците, показали максимален резултат са:

5 клас

Петър Трифонов- МГ „Гео Милев“

6 клас

Божидар Станев- МГ „Гео Милев“

Габриела Фиковска- МГ „Гео Милев“

Доника Пенева- МГ „Гео Милев“

8 клас

Ани Георгиева- МГ „Гео Милев“

Стефани Стоянова- МГ „Гео Милев“

10 клас

Виктория Иванова- МГ „Гео Милев“

11 клас

Надя Радева- МГ „Гео Милев“

Радостното е, че въпреки затрудненията, които пандемията предизвиква, Плевен може да се гордее с деца, които имат желание да учат, да се състезават и да показват, че са сред най-добрите на национално ниво!

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button