Галерия Бешков в Плевен получи дарение

Галерия „Бешков“ в Плевен получи дарение от родителите на художника Калин Павлов.

Възпоменателната изложба с творби на рано отишлия си от този свят плевенски художник Калин Павлов, предизвика голям интерес в художествената галерия „Илия Бешков“ в родния му град.
Родителите на автора подариха три картини на галерията, за да допълнят палитрата, разказваща за богатата история на художниците от Плевен.
За първи път снощи бе показано пред публика събрано в едно разнообразното и оригинално творчество на младия автор – ярки живописни творби, керамика, икони, които са му били поръчани от Московската патриаршия, графики и илюстрации на поетични книги, създадени от неговата майка – поетесата Лалка Павлова.
Колекцията представи учителката, която „отключила“ Калин Павлов като творец с неповторим поглед върху живота – Вяра Савова – ръководител на студия за пластични изкуства в Центъра за работа с деца. Художникът Христо Атанасов разказа спомени за него. Калин Павлов е роден в Плевен през 1977 г. и рисува от дете. Завършва Художествената гимназия в Троян и Факултета по изобразително изкуство в Софийския университет. Негови живописни платна са показвани и в чужбина. Първата си самостоятелна изложба „Агресия“ е подредил на 18 години в престижната галерия „Бешков“. Създава творчество до 2016 година.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button