„ГеоМарЧаЛо“ и хор „Гена Димитрова“ с първи официален концерт за 2021 г.

В Плевен филхармоничният квартет „ГеоМарЧаЛо“ и хор „Гена Димитрова“ ще се срещнат за първи път с публика през 2021 г. на 4 февруари. Това съобщиха от Плевенската филмармония.

Концертът ще премине под мотото „Начало“ и предвижда разнообразна програма с обичани от слушателите творби. Очаква се по нов начин да прозвучат произведения на Моцарт, на Шопен, на Карл Дженкинс, класическата „Ръченица“ от Добри Христов.

Много любими съвременни български популярни песни в симфоничен аранжимент ще зарадват публиката. Сред тях са „Лудо младо“, „Да те жадувам“, „Здравей, как си, приятелю“, „Сбогом, моя любов“ и други.

Така Плевенската филхармония ще постави началото на новата 2021 г. Георги Милтиядов ще бъде диригент, негови са оркестрациите в програмата и инструменталите. Хорът се подготвя под диригентството на Анелия Дечева.

Филхармоничният квартет „ГеоМарЧаЛо“ е създаден през 2018 г. от музиканти, които до тогава вървят по самостоятелен професионален път. Името на формацията е съставено от части от имената им – Георги Милтиядов – пианист, композитор, аранжор, певец, Марина Белчева – виолончело, Чавдар Вълков – цигулар, и Лора Табакова – виолончело. Младите артисти експериментират и имат доста успешни изяви, приемани горещо в цялата страна.

Места за първият им концерт за 2021 г. в читалище „Съгласие“ могат да се ангажират от билетните каси на филхармонията.

geomarchalo2

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button