ГЕРБ-СДС може да изведе държавата от кризата, заявиха кандидат-депутатите на Коалицията в Плевен

Коалиция ГЕРБ-СДС може да изведе държавата от кризата. Това заяви днес в Пресклуба на БТА Валери Лачовски, водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР-Плевен.

Той представи листата и подчерта, че е „съставена от експерти, за да могат те адекватно да подпомагат региона“.

Лачовски бе категоричен, че трябва да бъде продължено строителството на АМ „Хемус“. „Тя е от важно значение за Плевен и за Ловеч, защото води инвеститори и обособяване на индустриални зони, които ще доведат икономически растеж“, добави той. „Трябва да направим всичко възможно Плевен да се върне отново на икономическата карта на страната и след като областният град върви напред, всичко около него ще се развие“, подчерта Лачовски. Според него най-важното е след изборите да се състави правителство, което да реагира адекватно на кризите и да се вземат решения, насочени към намаляване на инфлацията в страната.

Петя Митрашкова, педагог, подчерта, че образованието винаги е било ключов и стратегически приоритет в политиката на ГЕРБ.

Д-р Мариана Лазарова очерта най-важните стъпки, които трябва да се предприемат за подобряване на здравеопазването в Плевен и региона. Според нея трябва да има Спешна помощ – добре организирана и високотехнологична, пълно електронно здравеопазване, да се демонополизира положението на Здравната каса и да се създаде истинска конкуренция между лечебните заведения. „Плевен да бъде една от бъдещите бази за медицински хеликоптери“, добави д-р Лазарова.

Десислава Трифонова заяви, че кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС започват спешни срещи с представители на средния и малък бизнес в Плевен и със земеделците, за да чуят проблемите им и да ги подкрепят в „тези тежки моменти“. „ГЕРБ е доказала, че умее да превежда страната през кризи, може да го направи и сега“, добави Трифонова.

Върху необходимостта от изграждане на спортни съоръжения, акцентира Адриана Ганева, юрист и първи европейски шампион по карате на България при жените. Тя подкрепи идеята за изграждане на апелативни съд и прокуратура в Плевен с обхват Ловеч, Видин, Плевен и Враца.

Ангел Цанков подчерта нуждата от разкриване на центрове за бездомни и за хора с психични заболявания.

От ГЕРБ-СДС в Плевен бяха категорични, че очакват успех на предстоящите избори.

Видеозапис от пресконференцията в Пресклуб – архив

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button