Град Левски се поклони пред Апостола на свободата

С общоградско поклонение и  възпоменателен ритуал, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”, жителите на град и община  Левски се преклониха днес пред подвига и саможертвата на йеродякон Игнатий . Преди 149 години в  предсмъртния си час Васил Левски казал: ”Споменувай ме в молитвите си, отче, с името йеродякон Игнатий”.

Заупокойна молитва отслужи днес отец Георги Калчев пред паметника на Апостола на свободата.

Своя граждански поклон , с минута мълчание ,стихове и песен на  деца от детските градини „Слънце и „Локомотив”,  изразиха всички пред паметника на Васил Левски на гаровия площад. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха:   кмета на Община Левски Любка Александрова и Община Левски, Общински съвет –Левски,СУ „Крум Попов”,ПГССТ”Никола Й.Вапцаров”, ОУ „Максим Горки”,детските градини „Слънце” и „Локомотив”, представители на институции ,жители на град и община Левски.

Присъстващите на гражданското поклонение днес се присъединиха  към Националната инициатива посветена на 149-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата  с рецитиране на Ботевото стихотворение”Обесването на Васил Левски” .

Back to top button