Хиляди лалета и теменуги в ярки цветове украсяват центъра на Плевен

Стана традиция всяка пролет и по време на великденските празници в центъра на Плевен жителите и гостите на града да се наслаждават на живи картини от лалета и теменуги в ярки цветове. За аранжировката на цветните площи се грижат от общинската фирма „Паркстрой“.

Върху площ от 325 кв. м са засадени 13 725 корена теменуга, собствено производство, и 23 716 луковици лалета, доставени от Холандия чрез фирма дистрибутор, с която „Паркстрой“ работи от години. Това каза за БТА Дамянка Владимирова, управител на общинската фирма.

Тя обясни, че цветовият подбор на лалетата се прави предварително, преди купуването на луковиците. „Изборът на цветовете на лалетата зависи от тези на теменугите, за да има контраст, а крайният резултат да радва плевенчани и гостите на града“, отбеляза Владимирова.

„Студената пролет ни притесни, защото лалетата късно разцъфтяха, някои от тях дори още не са показали своята красота, но важното е, че за Великден се радваме на тази цветна феерия“, каза управителят на „Паркстрой“.

И тази година от оранжерията на „Паркстрой“ може да се купят летни цветя като бегония, тагетис, върбена; различни билки и подправки на атрактивни цени.  Тя се намира на първата отбивка вляво при изхода за Ловеч; работното й време е всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа.

От общинското дружество вече се подготвят и за есента, когато отново ще заложат на ярките цветове, които да радват плевенчани, решили да се разходят в централната част на града.

Източник:
БТА
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button