Игри за всеки и по всяко време

Геймингът винаги е бил един от най-популярните начини за забавление. По-интересното е, че това е актуално не само сред децата. Хора от всякаква възраст обичат да играят различни видео игри и всеки от тях си има своята причина за това.

Ако, обаче, сте начинаещ геймър и тепърва навлизате в този свят, то със сигурност има много неща, които да искате да научите и разберете. Преди всичко, как би изглеждал раят на геймърите ?

Удобен стол, качествен звук, огромен монитор без забавяне и с максимално опресняване и още много други удобства, които ще направят изживяването незабравимо и ще ви накарат да се потопите в друг свят. Но кои са аксесоарите, които определено си струва да притежавате?

Аксесоарите, без които един геймър не може

Със сигурност игрите са забавен начин да разпуснете след дългия натоварен ден. Но за да получите най-доброто и персонализирано изживяване, ви препоръчваме да се сдобиете с няколко важни гейминг аксесоара.

Геймърски слушалки

Високото качество на звук е важно за изживяването по време на игри, затова и започваме с геймърските слушалки, които определено са от съществено значение. Когато избирате модел, то е необходимо да обърнете специално внимание на няколко ключови характеристики, а именно:

 • шумопотискане – добрата шумоизолация ще позволи да се концентрирате изцяло върху играта, без да чувате външни шумове. Не случайно геймърските слушалки са по-големи от класическите моделите;
 • брой канали – колкото повече са каналите, толкова по-силен и реален ще е звукът. При повечето модели каналите са между 2 и 7, като слушалките, които са с над 5 канала притежават виртуален съраунд, което подобрява усещането и го прави реално;
 • микрофон – това, на което трябва да наблегнете е да има добра чуваемост. Освен това обърнете внимание дали имат вграден микрофон или не. В случай, че слушалките нямат, то ще трябва да си купите отделно;
 • начин на свързване – повечето геймърски слушалки са жични, но сред тях ще откриете модели, при които се прави директна цифрова връзка, т.е. са с USB порт;
 • качество на звука – за да получите наистина качествено озвучаване, то трябва да обърнете внимание на честотния обхват. По-големият честотен обхват гарантира качествен звук по време на игра;
 • чувствителност – диапазонът на чувствителност също е определящ фактор за качеството. Затова е от съществено значение да избирате геймърски слушалки с широк диапазон на чувствителност.

Геймърски клавиатури

Геймърските клавиатури в повечето случаи са механични клавиатури, които се отличават със своя ергономичен дизайн. Те са перфектни за дългите гейминг сесии, като предоставят удобство. С тях по-малко ще се изморявате и ще избегнете болките в китката. Освен това, самите клавиши позволяват по-лесно и бързо писане.

И не на последно място повечето модели имат подсветка, което е още едно страхотно допълнение. Що се отнася до техния избор, то е въпрос на лични предпочитания. Ще откриете разнообразни дизайни, което дава възможност да изберете модел, отговарящ на вашите лични нужди.

Геймърски мишки

Още един важен аксесоар при гейминга е мишката. Геймърските мишки също като клавиатурите се отличават с ергономичен дизайн, който осигурява по-голямо удобство по-време на игра. Също така, те имат допълнителни странични бутони за палеца на играча. Това, което има огромно значение е сензорът. Той може да бъде:

 • лазерен
 • оптичен
 • Blue-Track
 • V-Track

Други важни характеристики са времето за реакция и максималното ускорение. Именно те отговарят за производителността на мишката. За целта обърнете внимание на DPI, което представлява единица за чувствителността. Препоръчително е да избирате геймърски мишки с по-голяма стойност на DPI, за да се гарантира лесното местене на курсора върху екрана.

Геймърски джойстици

Както и подсказахме, в гейминга са важни не само познаването на играта и уменията, но и периферните устройства. Наред с дотук изброените трябва да споделим и за джойстиците. В играта бързите реакции са от решаващо значение, затова и качествените гейминг аксесоари са важна част от забавлението.

Когато избирате джойстик, обърнете внимание на няколко основни характеристики:

 • предназначение – гейминг джойстиците могат да бъдат предназначени само за компютър или за компютър и конзола;
 • начин на свързване – различните модели джойстици могат да се жични, като се свързват с USB накрайник или да бъдат безжични;
 • брой бутони – геймърските джойстици могат да бъдат с различен брой бутони като варират между 12 и 15, сред които има бутони със специално предназначение;
 • допълнителни екстри – вибрациите, автоматичното центриране и ъгълът на въртене са допълнителни екстри, които правят изживяването още по-вълнуващо.

Геймърски столове

Прекарването на много време в игра и то на неподходящ стол може да доведе до болки в гърба, врата и кръста. Всеки напреднал геймър знае колко важна роля играе правилно подбраният стол. Именно затова на пазара ще откриете специално създадени геймърски столове. А това, на което да обърнете внимание, е:

 • широчина на седалката
 • дълбочина на седалката
 • височина на облегалката
 • с или без регулируеми възглавници
 • с или без газов амортисьор
 • максимално натоварване
 • допълнителни екстри като регулируеми подлакътници, заключващ механизъм на облегалката, люлеещ механизъм, подсветка и други

Сега, когато знаете кои са важните аксесоари, без които един истински геймър не може, то остава да откриете вашите и да се потопите в света на гейминга по възможно най-добрият начин.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Проверете също
Close
Back to top button