Имунизационната кампания срещу COVID -19 в област Ловеч започва на 29 декември

Имунизационната кампания срещу COVID -19 в област Ловеч започва на 29 декември (вторник) едновременно в градовете Ловеч, Троян от 10,00 часа и в Тетевен и Луковит от 11 часа.

В рамките на два дни ще бъдат обхванати общо 100 лица медицински и помощен персонал от ковид-структурите на болниците и филиалите на Спешна медицинска помощ като най-рискова група от заразяване.

Ваксините за област Ловеч (100 дози) вече пристигнаха в РЗИ Ловеч при стриктно спазване на хладилната верига и температурно съхранение от 2-8 градуса. Те са разпределени и ще бъдат предоставени в

Имунизационните кабинети на МБАЛ Ловеч, МБАЛ Троян, МБАЛ Тетевен и МБАЛ Луковит, като количества са на базата на заявилите желание за ваксиниране медицински специалисти и санитари, а именно:
МБАЛ Ловеч – 30 дози и 15 дози за ФСМП Ловеч
МБАЛ Троян – 20 дози + 5 дози за желаещи от СБАЛББ Троян
МБАЛ Тетевен – 20 дози
МБАЛ Луковит – 10 дози
Първите ваксинирани медици ще бъдат, както следва:
МБАЛ Ловеч – Д-р Казакова – Управител на МЦ Ловеч, Д-р Николай Дяков – началник на Спешно отделение и Цветомира Шонова – мед.сестра в ОАИЛ
МБАЛ Троян – Д-р Доневска началник на лабораторията
МБАЛ Луковит – Д-р Светлана Величкова – от Неврологично отделение и д-р Верена Василева лекар в ковид-отделението
МБАЛ Тетевен – Д-р Иво Лачев – изпълняващ длъжността Управител на болницата и началник на отделението по хирургия

7 нови случаи на COVID-19 в Ловеч

РЗИ ще проведе първоначален инструктаж на медицинските лица в имунизационните кабинети. Създадена е организация по места и график за имунизиране на 29 и 30 декември, когато ще приключи имунизирането на първите 100 души в област Ловеч с първа доза от ваксината. Втората доза от ваксината ще се приложи след 21 дни.

Източник:
Oblastacom
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button