Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен

Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона. Това съобщиха от Пресцентъра на Общината след проведена среща между кмета Георг Спартански и търговския съветник в Посолството на Австрия у нас, Филип Купфер.

„Австрия е важен инвеститор в България. Радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места“, е казал Филип Купфер.

Кметът Георг Спартански е подчертал пълната подкрепа, която са получили от Община Плевен големи чуждестранни инвеститори. „За да стимулираме бъдещи вложения, имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлагаме терени със съответните комуникации и инфраструктура“, е добавил кметът. Той е заявил готовност да бъде предоставена информация от Община Плевен при проявен интерес от австрийски фирми, в която и да е област от икономиката.

В разговорите с Филип Купфер са участвали заместник-кметовете Милен Яков и Стефан Милев, както и представителите на Търговския отдел при Посолството на Австрия Стефан Христов и Петя Галинова, добавиха от Пресцентъра на Общината.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button