Ивет Горанова e олимпийската шампионка!

Ивет Горанова написа история в Токио и спечели олимпийското злато! Ивет Горанова е 21-годишна състезателка от Плевен и триумфира в турнира по карате (кумите) в категория до 55 килограма.

Отличието е уникално и защото за първи път каратето е включено като олимпийска дисциплина, а Ивет е първата олимпийска шампионка в този спорт.

Ивет Горанова е най-младата сред участничките в категорията си и дебютантка на олимпийски игри. На финала Ивет Горанова побеи Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1.

Възпитаничката на треньора Ангел Ленков смая света, доминирайки през целия турнир. За по-малко от 4 часа Ивет Горанова постигна общо пет победи и заслужено е олимпийска шампионка. Горанова още при заминаването за Токио показа завидно самочувствие и обеща, че ще спечели златото.

Поздравления и за треньора й Ангел Ленков, за Русалин Русалинов, председател на КБИ „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, както и за целия екип, който се грижи за олимпийската подготовка на плевенското ни момиче!

Подготовката на младата ни надежда беше подпомогната финансово с 15 000 лв. от бюджета на Община Плевен

Back to top button