Ивет Горанова и Ангел Ленков са спортист и треньор на годината на Плевен

Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова е носител на отличието „Спортист на годината на община Плевен„.

Тя е удостоена за четвърти път с тази награда след 2017, 2018 и 2019 г. През 2013 г. Ивет Горанова е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 14 години, през 2014 г. оглавява категорията „Перспективен състезател“ до 18 години. В класацията „Спортист на годината“ през 2015 г. е на трето място в категорията до 18 години. През 2016 г. е на трето място сред десетте най-добри спортисти на община Плевен.

Ивет Горанова

При връчването на отличието днес кметът Георг Спартански се поклони на Ивет Горанова в знак на уважение към постигнатите от нея успехи. Според него тя е достойна да бъде обявена и за „Спортист на годината на България“.

„През тази година постигнах най-високия връх в един спорт и това е несравнимо“, каза след награждаването си олимпийската шампионка. Тя добави, че в момента е в почивка и от януари ще започне с плановете за подготовка за предстоящите през 2022 г. европейско първенство и световни игри.
Нейният треньор – Ангел Ленков получи приза за „Треньор на годината“.

На церемонията бяха връчени отличия за перспективни състезатели до 14 години като на първо място е класирана тенисистката Йоана Константинова. За отбор на годината бе обявен Хандбален клуб „Полюс ТМ“ – юноши, старша възраст. Отличени бяха и спортисти-ветерани, както и връчени грамоти за принос в развитието на спорта и за доброволческа работа в подкрепа на масовия спорт в община Плевен.
Церемонията по награждаване на изявените спортисти на Плевен се проведе в зала „Катя Попова“.

Останалите наградени в първата десятка са:

2.Росица Денчева–Тенис на корт–ТК „Плевен 90“ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА  – Второ място

3.Красимира Димитрова –Борба–СК по Борба -Плевен- СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – Трето място

4. Ивайло Боев – Карате, СКК „Спартак 14“ – Четвърто място

5. Здравко Колев – Ориентиране, СКО „Север“ – Пето място

6. Добромир Николов – Лека атлетика – АК „Плевен 2014“ – Шесто място

7. Георги Любчев Георгиев–Лека атлетика–АК „Георги Дъков“– Седмо място

8. Марин Кирилов – Стрелба- Елитен Стрелкови клуб „Виа“ – Осмо място

9. Иво Илиев – Триатлон – СКТ „Борислав Доков“ – Девето място

10. Мирослав Иванов – Бокс, БК „Мизия“ – Десето място

Наградени в  категориите:

  ПЕРСПЕКТИВНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ

  1. Йоана Константинова  –Тенис на корт, ТК Плевен ПСК- Първо място
  2. Альоша Илиев – Борба- СК по борба – Плевен – Второ място
  3. Стефани Иванова – Карате- СКК „Спартак 14“  – Трето място

 ОТБОР НА ГОДИНАТА

  1. ХК „Полюс–ТМ“ – Юноши Старша възраст– Хандбал – Първо място

 ТРЕНЬОР  НА ГОДИНАТА

  1. Ангел Ленков – КБИ “Петромакс“ – Карате – Треньор на олимпийската шампионка Ивет Горанова

ЗА ЮБИЛЕЙ И ПРИНОС В СПОРТА

1. Русалин Русалинов – председател на КБИ „Петромакс“, получи плакет за изключителни заслуги за развитието и авторитета на плевенския спорт.

2. Дино Динов – Тази година г-н Дино Динов навърши 90 години. Доайен сред действащите съдии по лека атлетика в България. Той е един от най-добрите съдии – стартери на бегови състезания в България. Бивш състезател по лека атлетика, дългогодишен служител на Дружеството за физкултура и спорт „Спартак” – Плевен, Дино Динов дълги години отдава сили, енергия и знания за развитието и популяризирането на спорта лека атлетика в град Плевен.

3. Александър Бенчев – дългогодишен състезател на футболния „Спартак“ – Плевен. Той е в знаменития състав на плевенските спартаковци, които през сезон 1980/81г завършват на пето място в „А“ футболна група, а според статистиките домакинските мачове на „Спартак“ (Плевен) за сезона са събрали 345 000 зрители, което нарежда тима на четвърто място по посещаемост след ЦСКА, Левски Спартак и Тракия Пловдив. Тази година г-н Александър Бенчев отпразнува 70-и рожден ден.

4.  Мартин Мачев – Специална награда – съдия по футбол. Единственият плевенски футболен рефер в „А“ група за последните 5 години. Участник в програмата “Ментори и Таланти” за млади перспективни съдии на най-високо ниво в България. Областен инструктор на футболните съдии за Плевен.

 ЗА  ДОБРОВОЛЧЕСКА  РАБОТА  ЗА  РАЗВИТИЕТО  НА МАСОВИЯ СПОРТ В ПЛЕВЕН.

Община Плевен връчи грамоти за доброволческа работа за развитие на масовия спорт в Плевен. Това са личности и клубове, участвали активно в спортни прояви за популяризиране на масовия спорт като „Децата на Плевен спортуват“, „Световен ден на ходенето“, „Световен ден на мобилността“, „Световен ден на предизвикателството“: Иво Илиев от Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“, Ангел Стефанов от Колоездачен клуб „Кайлъка Райдерс“ и на спортните клубове: „Шампион“, Волейболен клуб  „Спартак 1996“, Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, Спортен клуб Киокушинкай, Спортен клуб по акробатика „Спартак Плевен“ и Хандбален клуб „Т§С –  Шугар“.

Източник:
bta.bg

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button