Ивет Горанова ще бъде подпомогната за подготовката си със средства от общинския бюджет

Общинският съвет на Плевен гласува да бъдат отпуснати 15 000 лв. за финансово подпомагане на подготовката на плевенчанката Ивет Горанова, която спечели първата българска квота за Олимпийските игри в Токио в спорта карате. Средствата ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени и неотложни разходи в частта „Местни дейности“ от бюджета на Община Плевен.

Предложението беше внесено от сенсей Русалин Русалинов – президент на Клуба по бойни изкуства „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и беше одобрено единодушно от общинските съветници.

Състезателката и спортният клуб, в който е картотекирана, отговарят на изискванията на Глава Пета от общинската Наредба № 33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен и имат право на подпомагане в размер до 15 000 лв. годишно за разходи за подготовка, пътни, нощувка и храна, включително физикално и медикаментозно възстановяване и материално-техническо оборудване.

Ивет Горанова ще се бори за медал на 05 август 2021 г. в Летните олимпийски игри в Токио.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button