Изборният ден в област Плевен започна спокойно

402 са секциите за гласуване

Изборният ден от втория тур на президенските избори в област Плевен започна нормално и в спокойна обстановка. Съобщи за ПлевенНюз Василка Митева, председател на Районната избирателна комисия /РИК/ в Плевен.
Всички 402 секционни избирателни комисии са започнали работа като в четири членовете са с един по-малко. Става въпрос за две секции в община Плевен и за две в Червен бряг. Според Митева работата в тези четири секции не е възпрепятствана, тъй като ръководството е в пълен състав.

На втория тур на президентските избори в област Плевен секционните комисии са с две по-малко. „Закрити са секции в община Левски, които на изборите миналата неделя са приемали гласовете на болни от COVID-19 в болницата и на избиратели под карантина“, обясни председателят на РИК – Плевен.
В областта в 272 секции вотът ще е с една машина, а в 72 – с две машини. Общо са доставени 238 000 бюлетини за балотажа. Според избирателните списъци имащите право на глас в Плевенско са над 236 000.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button