Избраха експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети на общински дружества в Плевен

Общински съвет – Плевен, избра експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2022 г. на три от търговските дружества, чиито собственик на капитала е Община Плевен. Изборът касае фирмите: „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Тибор“ ЕАД и „Инжстрой“ ЕООД.

В изпълнение на решение на местния парламент от м. май тази година трите търговски дружества с общинско участие – „Тролейбусен транспорт“, „Тибор“ и „Инжстрой“, са внесли в деловодството на Общинския съвет предложения за избор на експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2022 г., съгласно проведените от тях конкурси. Предложенията, заедно с приложените към тях протоколи от комисиите, провели конкурсите и информация за класираните кандидати, са разгледани в заседание на Постоянната комисия по „Стопанска политика и транспорт“. Комисията е вносител и на предложението за утвърждаване на избраните експерт-счетоводители в местния парламент.

В тази връзка и на основание съответните нормативни документи Общински съвет – Плевен прие решение за избор на  експерт-счетоводители за заверка на годишните финансови отчети за 2022 г., както следва:

– за „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Йорданка Виткова;

– за „Тибор“ ЕАД – Йордан Досев;

– за „Инжстрой“ ЕООД – Златка Нешева.

Съгласно общинската Наредба №8 за реда за учредяване и упражняване правата на общината в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала, Общинският съвет, като упражняващ правата на едноличния собственик на капитала в публично предприятие – еднолично дружество с ограничена отговорност, избира и освобождава независимия регистриран одитор, в предвидените от закон случаи.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button