Излезе от печат стихосбирката на 16-годишното плевенско дарование Дария Георгиева

Дария Георгиева е момичето, което отдавна гради своето име в литературните пространства със своята поезия. Тя е носителка над 100 отличия на областно, национално и международно ниво. Пише от 2020 година, когато таланта ѝ открива г-жа Анелия Атанасова – преподавател в ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Плевен. Тя дава основата, необходима на Дария, за да развива своята дарба.

Понастоящем поетесата е ученичка в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и постига своите успехи самостоятелно. Творчеството си споделя във Фейсбук страницата си „Нетипично емпатична – Дария Георгиева“.

Дебютната ѝ стихосбирка „Обикната от болката“ бива създадена като култ към душевността и своеобразен бунт срещу страха от разкриване. Историята пренася читателя в детско-моминското сърце на авторката и пленява със своята искреност. Тя е както пътешествие във времето, така и диалог с детското, миналото и новото Аз на Дария, които се борят не с оръжия, а с емоции, не раняват никого, а просто обичат.

И със сигурност се надяват, че където и да си, драги читателю, ще усетиш тяхната любов.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button