Йордан Камджалов представя „Любов“ с Плевенската филхармония

Плевенската филхармония ще представи проекта „Любов“ под диригентството на маестро Йордан Камджалов в София и в Плевен, съобщиха от музикалния институт.

Програмата е със специалното участие на Деси Тенекеджиева и първо ще бъде показана пред публиката в Плевен – в зала „Емил Димитров“, на 11 февруари, от 18.00 и 20.00 ч., а в София – в зала „България“, на 12 февруари, от 17.30 ч. и 20.00 часа.

Маестро Камджалов не за първи път подава ръка на младостта и таланта. На сцената ще се изявят лауреати на фондациите „Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“ – Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров-Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба, Сион Найман – виолончело, Мария Славова – сопран. Те са носители на международни отличия.

В програмата ще прозвучи Симфония No.2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон. По оригинална концепция на диригента Камджалов, публиката ще има възможност да чуе за първи път Четирите годишни времена на Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело и китара, освен на цигулка. Сопраното Мария Славова ще изпълни песента на Солвейг от „Пер Гинт“ на Едвард Григ.

Концертите ще се състоят при спазване на противоепидемичните мерки и максимална заетост на залите от 30 на сто, а носенето на маски е задължително.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button