В Кнежа очакват Янка Рупкина за фолклорния фестивал „Майски Кукутановец“

В Кнежа подготвят традиционният за града фолклорен фестивал „Майски Кукутановец“. Сред участниците тази година е известната народна певица Янка Рупкина, съобщават от Община Кнежа, която е организатор на празника.

Гостите на фестивала ще могат да посетят изложение на традиционни за плевенския регион ястия, ще бъдат приготвени курбан – чорба и родопско чеверме.

Освен Янка Рупкина, със свои изпълнения ще се погрижат за доброто настроение на посетителите фолклорните изпълнители Владислав Славов и сестри Диневи, гайдарски състав „Войводи“, местни вокални групи.

„Майски Кукутановец“ ще се състои в зоопарк „Гергана“ на 1 май (неделя), от 12.00 часа. От общинската управа ще осигурят безплатен автобусен транспорт за жителите на Кнежа по време на целия фестивален ден.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button