Два концерта с българска музика ще представи през март в Плевен младият композитор и диригент Георги Милтиядов

Два концерта с българска музика ще представи през март в Плевен младият композитор и диригент Георги Милтиядов.

Първият проект с Плевенската филхармония е наречен „Целувка в нощта“ и за него екипът вече получи покани за гастроли в Казанлък, Добрич и други градове, каза за БТА Милтиядов. В него той се изявява като композитор, певец, пианист, аранжор и диригент. Програмата включва песни от първия му албум, в който неговите песни, по текстове на поета Пейо Пантелеев, са изпълнени от Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Руслан Мъйнов и от него.

Милтиядов е подбрал 15-16 от своите произведения, които е аранжирал за симфоничен оркестър, солисти и хор, за да бъдат представени за първи път на сцена „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен на 8 март от 19.00 ч.

Специални гости ще бъдат певиците Мариана Попова и Биляна Добрева. Участват хор „Гена Димитрова“ и неговите солисти под диригентството на Анелия Дечева. Заради пандемичната обстановка е намален броят на изпълнителите. Водещ ще бъде виолончелистката Лора Табакова, която не за първи път ще влезе в тази роля, каза Милтиядов. Гостите на концерта ще имат възможност да се снабдят с албума.

Веднага след това събитие младият музикант подготвя нова изява в Плевен със струнен ансамбъл на Симфониета Враца. Проектът реализира с Маргарита Хранова по повод юбилея й – 50 години на сцената.

Музикалният празник ще премине под мотото „Повече българска музика!“. Според Милтиядов, това е много интересен експеримент, наречен „Акустично“, който представя вечните хитове на известната българска певица и големи композитори, сред които е Найден Андреев. Ще прозвучи и една моя песен – „Завръщане“, разкри Милтиядов. Събитието е очаквано с интерес на 30 март на сцена „Емил Димитров“. Места вече могат да се ангажират в билетния център на читалище „Съгласие 1869“.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button