Крум Пенчев поздрави участниците в „Тараклъка пее и танцува 2022“

Областният управител на област Плевен Крум Пенчев поздрави участниците в Седмото издание на събора Българското фолклорно богатство „Тараклъка пее и танцува 2022“, който се проведе на 30 и 31 юли в село Градище, Община Левски.
За пореден път лесопарк „Тараклъка“ се огласи от колоритните изпълнения на многобройните участниците в тазгодишния Събор.

„Събитие като днешното ни връща към корените и миналото ни, а това е изключително важно, за да помним кои сме и накъде трябва да вървим. Благодарение на нашия фолклор през вековете сме успели да съхраним националната си идентичност“, подчерта в обръщението си Областният управител на Област Плевен Крум Пенчев и изрази удовлетворението си от факта, че е сред участници и публика, посветили се на една изцяло българска кауза.

Организатори на значимото за област Плевен и региона събитие са: кметство с. Градище, Община Левски, сдружение „Тараклъка пее и танцува“ и НЧ „Осъм – 1894“, с. Градище.
Да продължават да работят за съхраняване на песенния и инструменталния фолклор на България и за приобщаването на младото поколение към ценностите на фолклорните традиции пожела на участниците Областният управител Крум Пенчев.

Back to top button