Лазарки гостуваха в Офис на НАП Плевен

С обредни песни и танци, лазарки от Целодневна детска градина „Слънце“ – гр. Плевен, поздравиха днес служителите на Национална агенция за приходи от офис Плевен. Децата пожелаха на всички присъстващи здраве, изобилие и весело посрещане на Великденските празници, а за своите домакини бяха подготвили и красива рисунка.

Според българската народна традиция Лазарица е празник на нивите, пасищата и горите, но и празник на момичетата, които след като са лазарували, могат публично да се момеят. Вярва се, че къщата, в която са влезли и пели лазарки, ще бъде честита през цялата година.

Директорът на офис на НАП Плевен – Цветомила Потурлиева поздрави гостенчетата, като им пожела да растат здрави и щастливи. Благодари им за прекрасните пожелания и доброто настроение, което предадоха както на служителите, така и на клиентите, посетили днес данъчния офис. Всички деца получиха аплодисменти, похвали и лакомства от името на служителите в офиса.

Автор:
Рени Дудева
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button