Люси Дяковска е солист в празничния концерт „Аве Мария“ на Плевенската филхармония

Популярната певица Люси Дяковска е солист в празничния концерт на Плевенската филхармония „Аве Мария“, който привлича интереса на публиката в навечерието на Коледа и Нова година, съобщиха от филхармонията.

Музикалното събитие ще премине под диригентството на маестро Димитър Косев – носител на престижното национално отличие „Млад музикант на годината“. В предстоящия концерт ще участва и професионалният плевенски смесен хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева.

Люси Дяковска представи за първи път в родния си град Плевен концерт под мотото „Аве Мария“ в края на 2018 г. Тогава певицата разказа, че програмата с песни-шедьоври за Коледа и Нова година от цял свят, е създадена по нейна идея като съдържание и аранжименти. Тя разкри, че симбиозата на сцената с диригента Димитър Косев, с оркестъра на Плевенската филхармония и общинския хор „Гена Димитрова“, е завладяваща.

Предстоящият празничен концерт „Аве Мария“ ще бъде представен в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“ на 13 декември от 19.00 часа.

За удобство на посетителите ще има мобилна лаборатория за бързи безплатни антигенни тестове на нуждаещите се почитатели на музиката./РЗ/

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button