Певицата Люси Дяковска подкрепи кампанията „Да“ на ваксинацията“ с обръщение към жителите на Плевен

Певицата Люси Дяковска се включи в кампанията на областния управител Марио Тодоров „Да“ на ваксинацията“ като направи видеообръщение към жителите на Плевен и региона. Това съобщиха от Областната администрация.

„Смятам, че ваксинирането е на първо място отговорност. За мен беше приоритет да се ваксинирам, да се защитя, да защитя моето семейство. За щастие и моята възрастна баба успя достатъчно бързо да се ваксинира“, каза Люси Дяковска.

Инициативата на областния управител на Плевен получава все по-голяма подкрепа като за няколко месеца привлече известни личности и клубове от различни сфери. Първи се включиха рокерите от Плевен, които организираха мотообиколка по централните улици „С шум на мотори да се събудим за добрата идея!“. След тях световният шампион по бокс Детелин Далаклиев направи свое видео обръщение към съгражданите си. Инициативата подкрепиха и от фолклорен танцов клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев, от голяма фирма за поддържане чистота в населените места от региона, както и актрисата Елена Петрова.

Кампанията продължава с традиционния за Плевен изнесен имунизационен кабинет на площад „Възраждане“, до Мавзолея, който се организира от Регионалната здравна инспекция във всички почивни дни. Тази седмица датите 18 и 19 септември, от 08.00ч. до 12.00ч., с всички разрешени за употреба ваксини срещу COVID-19 /без ваксина AstraZeneca/. Имунизация се извършва след представяне на документ за самоличност.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button